Kulttuuri antaa aina vaan uusia yllätyksiä. Töissä se kaikkein mielenkiintoisin ei enää tapahdukaan monitorissa vaan siellä potilaan pedin ympärillä. Kulttuurista oppii päivittäin pieniä palasia havainnoimalla ja tarkkailemalla, etenkin arkea tarkkailemalla.

Lennot lähimaihin ovat edullisia, ja mahdollisuus matkusteluun onkin monen pääsyy tulla Saudeihin. Vuoden työsopimukseen kuuluvat lennot ees-taas ja yksi Midyear ticket, jolla pääsee käymään Suomessa kesken sopimusvuoden. Lomapäiviä myös kertyy mukavasti. Erilaisia retkiä ja tempauksia on tarjolla kuukauden jokaiselle päivälle. Pitkät päivät Medical Cityssä verottavat kyllä voimia ja joskus on vain oltava; vapaat hujahtavat kiittäen ohitse täälläkin.

Elämä Compoundilla on rauhallista, ja jos ympäröivät piikkilankaspiraalimuurit alkavat ahdistaa, tulee lähteä asuinalueen ulkopuolelle. Koska turisteilla ei ole maahan asiaa, meillä on hyvä mahdollisuus nähdä paikkoja, joita muiden silmät eivät tule koskaan näkemään. Se myös tekee vuodesta entistä mielenkiintoisemman.

Aavikkoretkillä on aina ollut hyvin hauskaa ja tietynlainen vapauden tunne, koska voi olla ilman abaya-kaapua.

Kaikkia kirjoja täältä ei saa, eikä tiettyjä lehtiä julkaista. IKEAn patja-ja sohvamainoksissa loikoilevat vain miehet. Maassa, jossa elokuvateatterit ovat kiellettyjä, on kuitenkin absurdisti Planet Hollywood -ravintola. Rambojen ja muiden kasvot olivat tietenkin sutattuina seinäjulisteissa. Huhun mukaan myös Disneyn elokuva Aladdinia on sensuroitu: kohtaus, jossa, Jasmin vastustaa isäänsä, on leikattu pois.

Kaiken hienouden ja helppouden rinnalla on kuitenkin aina vastapuolensa. Monta tarinaa jää näissä kirjoituksissa kertomatta. Päivittäin työmatkoilla kohdataan liikenteen seassa kävelevät kerjäläisnaiset, lapset kainaloissaan. Ja vieläkin se kavahduttaa, kun taksin ovet napsahtavat lukkoon matkaan lähdettäessä.https://www.sairaanhoitajaliitto.fi/@Bin/175297742/Maisema%20Marianne.jpeg

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.