Kävin kaksi kuukautta sitten työterveydessä kyselemässä keltakuumerokotetta ja malarian estolääkitystä (jo tähän pisteeseen pääsemiseen meni kauan aikaa). Sain reseptin malarian estolääkitykseen ja käskyn kysellä keltakuumerokotetta myöhemmin, koska oli ”out of stock”.  Eilen tuhlasin yhden vapaapäivän siihen, että läksin kyselemään, olisiko arvon sairaalalla nyt sitä rokotetta. Ahaa, annamme sinulle uuden ajan samalle tohtorille. Tänään menin selittäen taas samat asiat ja sain viimein hoitajalta rokotteen. Al Hamdulillah, pieni onnistuminen tänään! Koska teen exit-prosessia tällä hetkellä, niin ajattelin näppärästi samalla pyytää todistusta kaikista rokotteista joita olen nauttinut vuoden aikana. ”Ok, we will give you this, but now you need to go to Medical records to get the stamps, only then this is valid and then….”. Saudivuoden alun hankaluudet palasivat elävästi mieleen ja sappi alkoi hieman kiehua. Pitkä musta jono naisia, Hmmm… ei tänään, on yövuorot.

Painelin naisten apteekkiin, jossa minulle sanottiin eilen, että tule huomenna uudelleen. ”You are staff? We only distribute medications for the staff at 09-12 and now it’s prayer time. Come tomorrow”. Voi kun pääsisi nukkumaan. Jahans, olen ainoa ulkomaalainen, hei hei, niin, olen ilman huivia, niin niin. Tallustin luukulle. Hunnutettu nainen kuuntelee musiikkia nappikuulokkeillaan eikä vastaa kysymyksiini. Reseptistä puuttui merkintä, NKA, ei allergioita. Hän ympyröi kohdan reseptistä. Minä olen perusterve, ei allergioita, yritän piipittää. -Salam Aleikum, seuraavaa ”jonossa” jo palvellaan. Jonotus tarkoittaa täällä sitä, että minä odotan lappu kourassa ja molemmilta puolilta virtaa ihmistä eteen. Toiset osaavat ottaa rennosti ja ovat risti-istunnassa maassa mattojen päällä eväitä syöden.

Takaisin klinikalle. Takaisin. Jonotin tunnin. Pääsin luukulle. Atovaquone-proguanil? Tämä lääke ei ole malarian estoon, me soitetaan lääkärille, odota kiitos. Mitä ihmettä, onhan, ajattelin. Odotin toisen tunnin. Lääkäri ei vastaa. Voi voi, rukousaika alkaa, kohta ei vastaa enää kukaan… Meillä ei ole tätä lääkettä, sinun täytyy hankkia se sairaalan ulkopuolelta. Voisitteko nyt kiitos kertoa, että minkä nimistä lääkettä minä sieltä apteekista oikein pyydän, jos tämä ei ole oikea? Ei kyllä sinä voit tätä pyytää, vastataan kirkkain silmin.

To the nearest Pharmacy please, ryntään takapenkille. Taksilla nuhjuiseen apteekkiin. Päivää, olisiko teillä tätä?  Miksi ihmeessä Honey sinä tätä haluat, kun voisit saada rokotteen? ( ???? Onko se jo saatavilla?). No kiitos, jos nyt se estolääkitys kiitos. Ei meillä ole estolääkitystä, mutta on meillä tämmöinen! Kolme tablettia, mutta tämä on malarian hoitoon, ei estolääkitys. Ei minulla ole malariaa Sir, tavoitteena oli olla saamatta sitä. Hölmistyneitä miesilmeitä tiskin takana. No mitenkäs tuota nyt sitten otetaan? ”One tablet per day, you can start before you go.” No mistä minä tiedän, minä päivänä minä sen malarian saan? Three pills is enough? The other one was so that one pill per day for one week before traveling and continuing for two weeks after the trip. ”This is easy, yes,yes, yes, Lady”. Minä en jaksa tätä showta enää, yövuorot alkaa…

Nyt minulla on sitten kolme pilleriä Fansidar-valmistetta. En minä tätä lähtenyt hakemaan. Safe practice ja silleen. Nämä on näitä päiviä taas Saudeissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.